Секрет довголіття жителів Сходу: 8 продуктів з азіатської кухні, які покращують роботу всього організму

Азія – не тільки найбільший, але і самий густонаселений регіон. На його площі проживає 70% населення всієї земної кулі. І зовсім не дивно, що азіатська кухня дуже різноманітна. При цьому деякі страви не тільки смачні, але й корисні для організму. Пропонуємо ознайомитися з продуктами, які значно покращують функціонування органів і систем.

Водорості комбу

Їх дуже люблять жителі Північно-Східної Азії. Ці водорості найчастіше використовуються японцями під час приготування специфічного рибного бульйону даші. Комбу також дуже смачні самі по собі, їх можна придбати в супермаркетах у вигляді спресованих листя.

Калган

Це кореневище, схоже на імбир, яке володіє лікарськими властивостями. Найчастіше воно використовується в тайської кухні. Калган має антибактеріальну, знеболюючу, протизапальну, жарознижувальну та імуностимулюючу властивостями.

Дочка Ані Лорак Софія підросла. Як зараз виглядає 9-річна дівчинка (нові фото)
Любов наповнює. Настя Каменських опублікувала нове фото з чоловіком
Простий рецепт тірамісу з йогуртом і вівсянкою: на просочення йде не більше години

Місо

Типова японська приправа. Вона являє собою ароматну пасту, яка приготована з соєвих бобів або морської солі і злаків і ферментована з грибами коджі.

Місо – лікувальний продукт. Приправа містить ферменти, що покращують травлення. Крім того, вона багата білками, вітамінами і мінералами.

Агар-агар

Це субстанція, яка зовні нагадує желатин. Вона складається з кількох видів водоростей, отже, вона містить величезну кількість йоду.

Пагони бамбука

Їх цінність полягає в тому, що на тлі їх вживання знижується концентрація «поганого» і підвищується рівень «хорошого» холестерину. Крім того, пагони мають імуномодулюючі та протизапальні властивості.

Обручку. Традиція, яка й сьогодні має важливий сенс
Вибір та «пароль» на обличчі. Бабуся розповіла, як заспокоїти дитину, що плаче
Смачне і корисне собаче печиво: простий рецепт

Гарам масала

Це суміш спецій, яку дуже люблять у Південно-Східній Азії. Вона багата антиоксидантами і часто використовується в аюрведичній медицині.

Енокі

Інша назва – золотий голчастий гриб. Енокі часто використовують у китайської, корейської та японської кухні. Гриб, як правило, можна зустріти в супах, але нерідко його додають в салати.

Енокі дуже багатий білками, які позитивним чином впливають на стан імунної системи.

Пандан

Це рослина, яка часто загортають рибу або м’ясо. Воно може мати як слабкий, так і неймовірно інтенсивний зелений відтінок. Пандан також часто додають у десерти і прикрашають їм коктейлі.

Рослина має ранозагоювальні і протизапальними властивостями. Місцеві жителі використовують його в якості першої допомоги при сонячних опіках.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code