У мене на кухні тільки 7 спецій, але з ними я створюю будь-які смаки. Цього мене навчили у відпустці в Італії

Ніколи не забуду це дивовижне італійське пригода! Це була моя перша поїздка в Болонью, їхала одна, озброївшись десятком туристичних довідників і карт. У мене була всього тиждень на те, щоб насолодитися багатим різноманіттям архітектурних споруд, відвідати кілька музеїв і, звичайно ж, перепробував всі місцеві делікатеси.

Незабутня зустріч в Італії

В один із днів я так захопилася вивченням старих цегляних будинків, що не помітила, як над старим містом згустилися сутінки. З жахом виявила, що телефон розряджається, а карту забула в готелі (як бачите, я не самий відповідальний мандрівник). Після недовгих блукань по хитромудрим вуличках дісталася до базиліки Сан-Петроніо, стомлено сіла на східці, розгублено озираючись по сторонах і намагаючись пригадати, в якій стороні мій готель.

Не відразу помітила, як хтось ніжно доторкнувся до мого плеча і англійською запитав, чи все зі мною гаразд. Повернувшись, виявила пару молодих людей. Пояснила ситуацію, ми розговорилися і вже хвилин через 40, весело розмовляючи, йшли до хлопців додому. Ви ж знаєте, наскільки італійці – відкрита та комунікабельна народ? Лаура (так звали дівчину) пообіцяла, що пригостить мене самим смачним вечерею в світі. І вона не обдурила! Все, що стояло переді мною на столі, відрізнялося напрочуд насиченим смаком і ароматом. “У чому ж секрет?” – дивувалася я, уминая черговий шматок яловичини в пряному соусі. “У спеціях!” – з посмішкою відповів Антоніо, вказуючи на невелику коробочку, де були акуратно зібрані 7 скляних ємностей, доверху набитих порошками і гілочками.

Тельці схожі на Чубакка: які герої “Зоряних воєн” уособлюють кожен знак
“Будинок воскових фігур”: як Періс Хілтон допомогла хоррору зібрати касу
Норвезької принцеси погрожували з-за її відносин з афроамериканцем

Мій внутрішній шеф-кухар не витримав! Я з ентузіазмом почала розпитувати про кожній прянощі, Лаура кивала і докладно відповідала на всі мої запитання. Тепер кулінарними хитрощами від корінний італійки поділюся з вами я. Ви здивуєтеся, дізнавшись, як мало приправ потрібно для того, щоб створити дивовижно смачне блюдо.

Кориця

“Кориця – найкраща спеція! – Почала свою розповідь Лаура, активно жестикулюючи. – Я люблю корицю, тому що вона не тільки дуже ароматна, але допомагає поліпшити кровообіг і травлення”. Запашну приправу дівчина додає в ранковий смузі, а також приправляє меленим порошком вівсянку, тісто для випічки, солодкий картопля, підбадьорливий кави з вершками. Акуратні палички додає в напої в якості декоративного елемента.

Куркума

В той вечір я дізналася, що куркума – справжнє джерело корисних речовин. Золотистий порошок додають як солодкі, так і в солоні ласощі. Наприклад, можна спробувати приготувати “Золоте молоко” (солодкий напій, що бадьорить) або фруктовий смузі. “Я завжди додаю куркуму в карі, а ще в маринади для курки”, – сказала Лаура, коли я зацікавлено принюхувалася до скляної ємності з помаранчевим порошком. Запах просто неймовірний!

Дочка Анастасії Заворотнюк розповіла про свою “бузковою залежності”
Триспицеве кермове колесо: тестується оновлений 2021 Mercedes-E63 AMG
Пляшка з гарячою водою: фахівець поділився способом заснути в жарку ніч

Базилік

Базилік не зовсім спеція, швидше повноцінний інгредієнт, без якого неможливо уявити безліч традиційних італійських страв, серед яких піца “Маргарита” і салат “Капрезе”. Сушені листя відмінно доповнюють смак вершкових соусів і кремових маринадів.

Чилі

“Я люблю гостре!”, – Тоні зізнався, щедро посипаючи свої спагетті перемеленим червоним перцем. Лаура похвалилася, що завжди знаходить органічну версію без солі і цукру. Приправу можна додавати в супи, маринади, бульйони.

Кайенский перець

Ще один запашний фаворит любителів пікантних страв! Наприклад, Антоніо любить кайенский перець практично в будь-якій страві. “Це входить практично в усі, що я роблю! Перець має приголомшливий смак у кістковому бульйоні, супі, хумусе, маринадах”, – стала перераховувати Лаура, загинаючи пальці.

Орегано

Тепер я знаю, що орегано – сама італійська приправа! Запашну пряність місцеві жителі додають у всі солоні страви. Вже пізніше я дізналася, що приправа містить антиоксиданти, а також вітаміни С, Е і К, фолієву кислоту, залізо, кальцій, магній і калій. Не тільки смачно, але і корисно!

Імбир

Свіжий, засушений, мелений… В будь-якому вигляді імбир – ідеальна спеція, яка органічно впишеться як в гострий маринад, так і в солодку випічку. Як і Лаура, я тепер додаю трохи порошку до морепродуктів, курці або овочам, коли запікаю їх в духовці.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code