Кращі кухонні ножі: рейтинг найбільш якісних ножів для кухні, топ фірм. Який бренд краще вибрати?

Незважаючи на популярність наборів кухонних ножів, велика частина роботи зазвичай виконується з використанням тільки одного, максимум двох. При покупці потрібно зосередитися на типі матеріалу, якості і інших особливостях вироби. Є моделі, які займають лідируючі позиції в рейтингу, на них варто звернути увагу в першу чергу.

Кращі кухонні ножі: рейтинг найбільш якісних ножів для кухні, топ фірм. Який бренд краще вибрати?
Кращі кухонні ножі: рейтинг найбільш якісних ножів для кухні, топ фірм. Який бренд краще вибрати?

Топ сталевих ножів

Найкращі кухонні сталеві ножі для кухні не тільки красиві, але й зручні. При виборі професійної моделі або приладу для будинку варто спиратися як на виробника, так і на тип використовуваної сталі.

  • Crucible. Виготовляється зі сталі CPM-S90V. Володіє унікальною корозійною стійкістю. Такий ніж дуже швидко заточується, чудово тримає крайку. На ринку можна зустріти нечасто.

Кращі кухонні ножі: рейтинг найбільш якісних ножів для кухні, топ фірм. Який бренд краще вибрати?
  • «Вікінг» 940-1. Виготовляється зі сталі того ж типу. Характеризується підвищеною зносостійкістю. Відсоток вмісту вуглецю в металі дуже високий, але секрет полягає не в цьому, а в великому вмісті ванадію. У цій марці його майже в 3 рази більше, ніж у Elmax. Коштують такі ножі дорого, але своєї ціни вони гідні.

Кращі кухонні ножі: рейтинг найбільш якісних ножів для кухні, топ фірм. Який бренд краще вибрати?
  • Benchmade 581. Виготовляється зі сталі M390. Ніж став результатом злиття австрійського Bohler і шведського Uddeholm. На поверхню наноситься спеціальний порошок, який і гарантує чудову корозійну стійкість і забезпечує необхідну твердість. У складі присутні такі метали як хром, молібден, ванадій і вольфрам, що підвищують стійкість країв до згинання. Сталь можна відполірувати до такої міри, що ніж перетворюється в дзеркало.

Кращі кухонні ножі: рейтинг найбільш якісних ножів для кухні, топ фірм. Який бренд краще вибрати?
  • ЗДП-189 «Хітачі». Ножі з особливою сталі, яка містить велику кількість вуглецю. Рівень твердості – 64 HRC, хоча деякі виробники демонструють показник в 66 HRC. Можуть виникати проблеми з заточенням, незважаючи на те, що краї утримуються добре і зберігають форму. З вмістом хрому близько 20% можна було б очікувати, що ніж буде несприйнятливий до корозії, але це не зовсім так.

Кращі кухонні ножі: рейтинг найбільш якісних ножів для кухні, топ фірм. Який бренд краще вибрати?
  • M390 Bohler. Порадує сталевим лезом з матеріалу CPM-20CV. Непоганий ніж, який відрізняється високою міцністю, стійкістю до утворення корозії.

Кращі кухонні ножі: рейтинг найбільш якісних ножів для кухні, топ фірм. Який бренд краще вибрати?
  • Європейський Uddeholm. Виготовляється із сталі з великою кількістю вуглецю. Продукт представив Elmax, який поставляє на ринок вироби з високохромірованной молібденової легованої сталі з надзвичайно високою зносостійкістю. Одна з переваг – навіть після тривалого багаторічного використання на поверхні кухонного ножа не утворюється корозія. Виріб залишається гострим довго, ідеально підходить для професіоналів. Такі ножі не вимагають регулярної заточування, оскільки чудово тримають крайку.

Кращі кухонні ножі: рейтинг найбільш якісних ножів для кухні, топ фірм. Який бренд краще вибрати?

Рейтинг керамічних виробів

Керамічні вироби не так давно стали підкорювати серця кулінарів, і все тому, що цей матеріал чудово справляється з поставленим завданням. На ринку з’являється все більше фірм, що пропонують якісні ножі. Є гідні представники російського виробництва для професіоналів, серед яких чимало бюджетних моделей, і зарубіжні набори для любителів.

Відрізнити керамічні вироби, призначені для побутового та професійного використання, можна не тільки за вартістю, але і за якістю матеріалу, необхідності в заточенні. Серед виробників, що виготовляють гідні моделі, які вже завоювали увагу споживача, можна виділити наступні бренди.

Кращі кухонні ножі: рейтинг найбільш якісних ножів для кухні, топ фірм. Який бренд краще вибрати?
Кращі кухонні ножі: рейтинг найбільш якісних ножів для кухні, топ фірм. Який бренд краще вибрати?

Chefcoo

Бренд, який представляє увазі споживача цілий набір ножів. У комплект, окрім професійного приладу для шеф-кухаря, входять ножі:

  • для піци;
  • для сиру;
  • для хліба;
  • обробний;
  • для очищення овочів.

Такий виріб буде щаслива бачити у себе на кухні будь-яка господиня. Кожен виріб цього набору виготовлено з нержавіючої сталі і має керамічне покриття для додаткової стійкості.

Кращі кухонні ножі: рейтинг найбільш якісних ножів для кухні, топ фірм. Який бренд краще вибрати?

З переваг:

  • кожен ніж якісно заточений;
  • в конструкції передбачені ергономічні ручки, тому руки не втомлюються, навіть коли доводиться готувати багато їжі;
  • поверхня ручки не ковзає, навіть якщо рука волога, хватка залишається твердою.
  • кожен ніж має кольорове маркування;
  • в комплект входить магнітний тримач, на якому можна легко зберігати вироби;
  • заточник включений в набір.

З недоліків можна відзначити тільки два суб’єктивні зауваження:

  • ножі дуже гострі, потрібно працювати дуже обережно;
  • не всім подобається такий дизайн.

Кращі кухонні ножі: рейтинг найбільш якісних ножів для кухні, топ фірм. Який бренд краще вибрати?

Cuisinart Advantage

Назва Cuisinart повинно бути знайоме кожному, хто коли-небудь купував кухонну техніку, оскільки бренд пропонує одні з кращих продуктів. Є в їх асортименті і набір з 12 керамічних ножів, які володіють високою стійкістю до утворення іржі.

Кращі кухонні ножі: рейтинг найбільш якісних ножів для кухні, топ фірм. Який бренд краще вибрати?

З переваг:

  • вироби мають гострі леза, які дозволяють швидко розрізати м’яку плоть;
  • ергономічна ручка зручна і полегшує тиск на руки;
  • запобіжники леза роблять ножі безпечніше;
  • у наборі є все необхідне для приготування різних страв.

Недоліки:

  • колірне покриття ножів зношується через деякий час;
  • леза швидко затуплюються, якщо часто використовувати.

Кращі кухонні ножі: рейтинг найбільш якісних ножів для кухні, топ фірм. Який бренд краще вибрати?

Картатий Chef 4-Piece

Цей набір керамічних ножів містить чотири ножа (3», 4», 5» та ” 6»), які включені в нього з акцентом на універсальність. Кожен з виробів має гостре лезо, покритий оксидом цирконію. Склад стійкий до іржі і бактеріям.

Ці ножі також є одними з найлегших, якщо порівнювати з моделями інших виробників. Їх можна використовувати для приготування різних видів їжі.

Вироби володіють зручною ергономічною ручкою.

Однією з найбільш примітних особливостей є спеціальна конструкція рукояті, щоб лезо не стирчало. Ця чудова характеристика сприяє підвищенню рівня безпеки, що вкрай важливо при використанні гострих лез.

Кращі кухонні ножі: рейтинг найбільш якісних ножів для кухні, топ фірм. Який бренд краще вибрати?

З переваг:

  • ідеально підходить тим кухарям, які не хочуть витрачати час на додаткову заточку;
  • леза стійкі до бактерій і не будуть забруднювати їжу;
  • спеціальна конструкція ручки забезпечує повний захист пальців від порізів;
  • тримач ножа стильний і продуманий – кожен ніж відмінно вписується в проріз;
  • пара ножиць з нержавіючої сталі входить в комплект.

З недоліків – необхідність забезпечити виробу відповідний догляд.

Кращі кухонні ножі: рейтинг найбільш якісних ножів для кухні, топ фірм. Який бренд краще вибрати?
Кращі кухонні ножі: рейтинг найбільш якісних ножів для кухні, топ фірм. Який бренд краще вибрати?

Oliver & Kline

Всі ножі в наборі обладнані чорною ручкою та якісними лезами. Неважливо, хто бере в руки виріб – новачок або шеф-кухар, оцінити його переваги може кожен. Ніж для очищення овочів підходить для різання фруктів.

Лезо володіє чудовою властивістю довго залишатися гострим. Той факт, що вони не отруйні і не іржавіють, є ще однією перевагою цього виробника.

Кращі кухонні ножі: рейтинг найбільш якісних ножів для кухні, топ фірм. Який бренд краще вибрати?

Переваги:

  • мають ергономічну ручку;
  • всі ножі універсальні;
  • керамічні ножі, якщо вони зберігаються належним чином, більш довговічні, ніж сталеві.

Недоліки:

  • ці ножі не можуть самоочищатися, тому доведеться мити вручну;
  • додатково потрібно придбати підставку для зберігання.

Кращі кухонні ножі: рейтинг найбільш якісних ножів для кухні, топ фірм. Який бренд краще вибрати?

MioChef Ceramic

Леза протягом багатьох років зберігають свою гостроту. Прилади універсальні. Ножі легко ріжуть м’ясо, фрукти, овочі. Набір оснащений легкими ергономічними ручками, тому вони зручні у використанні.

Переваги:

  • надзвичайно гострі леза;
  • керамічні леза не збирають на себе бактерії;
  • невелика вага виробів;
  • прилади добре збалансовані.

З недоліків можна виділити тільки дуже сміливий дизайн і надмірну гостроту. Порізатися дуже просто, тому працювати на кухні варто обережно.

Кращі кухонні ножі: рейтинг найбільш якісних ножів для кухні, топ фірм. Який бренд краще вибрати?

Огляд титанової продукції

Титанові ножі користуються не меншою популярністю, ніж керамічні. Вони володіють високою якістю, більшість моделей – універсальні. Професійні кухарі воліють вибирати для роботи затребувані в світі марки, оскільки їх якість і надійність вже не раз доведено. У рейтинг стоять продуктів входять наступні набори.

  • Clauss 18417. Ніж з титановим лезом є першим у своєму класі. Володіє зменшеною вагою, можна мити в посудомийній машині. Матеріал володіє високою стійкістю до утворення корозії. Виробник приділив особливу увагу габаритами виробу, тому ніж володіє ідеальною конструкцією.

Кращі кухонні ножі: рейтинг найбільш якісних ножів для кухні, топ фірм. Який бренд краще вибрати?
  • High Quality. Характеризується неперевершеною якістю. Це набір із 6 ножів, виготовлених з титанової нержавіючої сталі. Поставляється з магнітним тримачем для зручності і простоти використання. Можна повісити над плитою або робочою зоною для легкого доступу. Ножі легко справляються з м’ясом, овочами. Ергономічна ручка дозволяє користуватися виробом починаючому кухареві.

Кращі кухонні ножі: рейтинг найбільш якісних ножів для кухні, топ фірм. Який бренд краще вибрати?
Кращі кухонні ножі: рейтинг найбільш якісних ножів для кухні, топ фірм. Який бренд краще вибрати?

  • Hampton Forge. Стоїть набір з 10 предметів. Модель володіє оригінальним дизайном, у кожного ножа гострі леза і ергономічна ручка. На ножах є спеціальні запобіжники від порізів.

Кращі кухонні ножі: рейтинг найбільш якісних ножів для кухні, топ фірм. Який бренд краще вибрати?
Кращі кухонні ножі: рейтинг найбільш якісних ножів для кухні, топ фірм. Який бренд краще вибрати?

  • Chef’s Star: Чудовий набір від провідної компанії по виробництву побутової техніки Chef» s Star економить час і енергію при приготуванні їжі. В комплекті 6 виробів і спеціальний блок для їх зберігання. Ручки стійкі до ковзання і ергономічні, тому кухар відчуває себе комфортно під час роботи.

Кращі кухонні ножі: рейтинг найбільш якісних ножів для кухні, топ фірм. Який бренд краще вибрати?
  • SiliSlick. Володіє особливим титановим покриттям. Ножами легко працювати, вони ідеально збалансовані, завдяки чому знижується навантаження на кисть. Навіть після багаторазового використання заточка потрібно буде не скоро.

Кращі кухонні ножі: рейтинг найбільш якісних ножів для кухні, топ фірм. Який бренд краще вибрати?
Кращі кухонні ножі: рейтинг найбільш якісних ножів для кухні, топ фірм. Який бренд краще вибрати?

Як вибрати?

Люди, які тільки опановують кулінарне мистецтво, часом не знають, як вибрати якісний ніж, щоб їм було зручно працювати, а сам виріб відповідав необхідним вимогам. Перед покупкою кухонного ножа важливо приймати до уваги наступні фактори:

  • вид і тип ножа, з урахуванням страв, які планується готувати;
  • розмір виробу, щоб можна було використовувати його без додаткового навантаження на руку;
  • матеріал, з якого має бути виготовлено лезо;
  • скільки грошей кухар готовий заплатити за гарний ніж.

Базова конструкція кухонного ножа не зазнала кардинальних змін за останні 10 000 років, тому він залишається виробом з лезом і ручкою. А ось в області використовуваних матеріалів (особливо стали) і їх обробки досягнутий великий прогрес.

Кращі кухонні ножі: рейтинг найбільш якісних ножів для кухні, топ фірм. Який бренд краще вибрати?
Кращі кухонні ножі: рейтинг найбільш якісних ножів для кухні, топ фірм. Який бренд краще вибрати?
Кращі кухонні ножі: рейтинг найбільш якісних ножів для кухні, топ фірм. Який бренд краще вибрати?
Кращі кухонні ножі: рейтинг найбільш якісних ножів для кухні, топ фірм. Який бренд краще вибрати?

Якість і ціна кухонного ножа в даний час визначаються:

  • якістю сталі;
  • способом перетворення стали в лезо і зміцнення;
  • наскільки гостро лезо і як довго воно зберігає свою гостроту;
  • як часто потрібно точити ніж;
  • баланс між лезом і ручкою;
  • якістю ручки.

Кухонний ніж є незамінним інструментом з двома основними особливостями: функціональність і ергономіку. Чим ширше лезо, тим краще воно підходить для різання овочів і фруктів, але не використовується для вирішення спільних завдань на кухні. Вузькі леза застосовуються професіоналами для обробки сирого м’яса або риби і не підходить для швидкого подрібнення.

Кращі кухонні ножі: рейтинг найбільш якісних ножів для кухні, топ фірм. Який бренд краще вибрати?
Кращі кухонні ножі: рейтинг найбільш якісних ножів для кухні, топ фірм. Який бренд краще вибрати?

Призначення

Якщо ви хочете багатоцільовий ніж – Gyuto (Chef’s knife) або Bunka відмінний вибір. Якщо кухар віддає перевагу більш короткий тип леза, то ножі Santoku підійдуть ідеально. Непоганими моделями є «Накири» і «Усуба». Для обробки великих шматків м’яса і риби варто користуватися виробами «Янагиба», «Суджихики» і більш широким «Гьюто».

Кращі кухонні ножі: рейтинг найбільш якісних ножів для кухні, топ фірм. Який бренд краще вибрати?
Кращі кухонні ножі: рейтинг найбільш якісних ножів для кухні, топ фірм. Який бренд краще вибрати?
Кращі кухонні ножі: рейтинг найбільш якісних ножів для кухні, топ фірм. Який бренд краще вибрати?
Кращі кухонні ножі: рейтинг найбільш якісних ножів для кухні, топ фірм. Який бренд краще вибрати?

В процесі простий різання без використання сили гострота має ключове значення для кухонних ножів. Такі вироби зазвичай тонше і більш чутливі, тому не можуть використовуватися при виконанні складних завдань, таких як різання кісток, нарізка риби (філетирування) або відкриття кокоса.

Для цього потрібен відповідно більш товстий кухонний ніж, такий як «Деба» або більш важкий «Тесак».

Кращі кухонні ножі: рейтинг найбільш якісних ножів для кухні, топ фірм. Який бренд краще вибрати?
Кращі кухонні ножі: рейтинг найбільш якісних ножів для кухні, топ фірм. Який бренд краще вибрати?

Твердість сталі

Більшість сучасних кухонних ножів, виготовлених з нержавіючої сталі, не зберігають довгий час бажану гостроту, оскільки леза не загартовані або не оброблені з використанням методів загартування сталі. HRC або масштаб Rockwell – нині найкращий спосіб визначити твердість сталі. 56 HRC найнижчий рівень твердості. Такий виріб не тільки незабаром затупилися, але і заточити його не так просто.

Кухонні ножі, зазначені як «нержавіючі», мають дуже високий вміст хрому (Cr) і низький зміст вуглецю (C), і тому не є гарним вибором для використання в професійній сфері, але для будинку цілком підходять.

Якщо необхідно більш якісний виріб, тоді варто вибрати ножем, в якого лезо з більш низьким рівнем додаванням хрому і ванадію або молібдену, який був загартований, принаймні, до 56 HRC.

Кращі кухонні ножі: рейтинг найбільш якісних ножів для кухні, топ фірм. Який бренд краще вибрати?
Кращі кухонні ножі: рейтинг найбільш якісних ножів для кухні, топ фірм. Який бренд краще вибрати?

Якщо неможливо знайти дані про тип, як і твердості сталі при купівлі ножа, то це, як правило, нержавіюча сталь з високим вмістом хрому і дуже низьким вмістом вуглецю.

Сталь з високим вмістом вуглецю (C > 0,8%) залишається гострою протягом більш тривалого періоду часу, її заточування здійснюється легше, але на лезі з’являється патина, тому що в складі немає необхідної кількості хрому. Нержавіюча сталь з високим вмістом вуглецю і хрому (Cr > 10%) залишається гострою протягом тривалого періоду часу, але трохи складніше піддається заточуванні.

Краще всього, коли модель виготовлена з інструментальної сталі, в якій спостерігається великий вміст вуглецю, але вона погано піддається різанню. Гострота біля таких моделей зберігається довго.

Кращі кухонні ножі: рейтинг найбільш якісних ножів для кухні, топ фірм. Який бренд краще вибрати?

Комбінована сталь і кут заточування

Леза прокатних сталевих кухонних ножів виготовлені з двох або більше різних видів сталі. Зазвичай сердечник зроблений з дуже твердого, якісного матеріалу, який покритий шаром більш м’якою, нержавіючої сталі.

Перевага таких виробів полягає в тому, що завдяки твердому стрижня вони залишаються гострими протягом дуже тривалого періоду часу, а завдяки більш м’якого зовнішнього шару їх легше гострити. Більш м’які зовнішні шари захищає сердечник від зовнішніх факторів. У разі утворення іржі, яка зазвичай з’являється на кінчику леза, можна легко сточити цю ділянку.

Кухонні ножі, які мають різні види сталі, володіють особливим видом. Їх гнуті шари виглядають як ростові кільця, цей візерунок називається «дамаск». Дамаські візерунки роблять кожен ніж унікальним, але не додають покращених характеристик лезу.

Гарні приклади дамаських візерункових ножів – Santoku 3D від Shikegi Tanaka або Santoku Wa.

Кращі кухонні ножі: рейтинг найбільш якісних ножів для кухні, топ фірм. Який бренд краще вибрати?
Кращі кухонні ножі: рейтинг найбільш якісних ножів для кухні, топ фірм. Який бренд краще вибрати?

Класичний німецький або французький кухонний ніж шліфується з обох сторін леза, зазвичай під однаковим кутом 20-30 градусів. Цей вид інвентарю має не надто чутливий край і підходить як для лівші, так і для правші.

Японські вироби типу Gyuto, Santoku заточуються під меншим кутом, між 12 і 18 градусами, і дуже часто центр краю злегка зміщується вліво або вправо (наприклад, в пропорції 70/30). Цей вид набагато гостріше, але в той же час набагато чутливіші до ударів, сколів або грубому використання. Переміщення центру краю в одну сторону робить ніж підходящим для використання лівшами або правшами.

Традиційні японські ножі шліфуються виключно з одного боку. Робиться довгий плоский скіс приблизно 12 градусів з одного боку, з іншого є злегка увігнута поверхня.

Така особливість дозволяє отримати значно більш гострий кут, і, отже, більш високу гостроту ножа. Інструмент легше переналаштувати, і в той же час він підходить для використання і лівшами і правшами.

Кращі кухонні ножі: рейтинг найбільш якісних ножів для кухні, топ фірм. Який бренд краще вибрати?
Кращі кухонні ножі: рейтинг найбільш якісних ножів для кухні, топ фірм. Який бренд краще вибрати?

Ціни

Середня вартість ножа довжиною 18 см з простою ручкою і лезом з пристойною стали починається приблизно з 3000 рублів. Більш довге лезо включає більше сталі, і відповідно, приводить до збільшення вартості.

Продумана і збалансована ручка додає ще кілька сотень рублів до вартості. Ковані вручну кухонні ножі з ламінованої сталі з чудово проробленими ручками від відомих виробників можуть коштувати кілька десятків тисяч рублів.

Кращі кухонні ножі: рейтинг найбільш якісних ножів для кухні, топ фірм. Який бренд краще вибрати?

Про те, як вибрати хороший кухонний ніж, дивіться далі.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code