Для кухаря кухня – це справжнє царство, де він створює свої смачні шедеври. Щоб максимально налаштуватися на процес готування, простір не повинно бути захаращене непотрібними предметами. Професіонали в області кулінарії розповідають, які інструменти вони не дозволяють використовувати на кухні. Деякі з них можуть чимало вас здивувати.
Мікрохвильова піч
Мікрохвильові печі поширені на багатьох домашніх кухнях, але шеф-кухар Маркус Самуельсон з Red Rooster Harlem та нещодавно відкритого гриль-бару Streetbird їм мало симпатизує.
Він каже, що мікрохвильовки йому не подобаються, і він рідко ними користується.
За словами кухаря, усе, що можна приготувати в мікрохвильовій печі, краще готувати в звичайній печі або духовці.
Ложка
Напевно, дивуватися нічому. Що не так з ложками?
Насправді нічого, як каже шеф-кухар Грег Дентон і співвласник ресторану Ox в Портленді. Він вважає гарну дерев’яну ложку однієї із самих необхідних предметів для приготування їжі.
Але фетишизація ложок – це те, чого він не може винести. Він каже, що може оцінити наявність однієї або двох хороших ложок, але в даний час здається, що кожен молодий шеф-кухар має цілу колекцію. Кухар дуже злиться, коли йому потрібен металевий або гумовий шпатель або пари затискачів, і все, що в них є, це колекція ложок для ретрогаражных розпродажів.
Круглі форми
Едвард з «Магнолії 610» в Луїсвіллі не виносить круглих форм. Він каже, що ненавидить, коли формують їжу на тарілках. За його словами, кухарі повинні взагалі перестати їх використовувати.
Часниковий прес
Алон Шая з міста Доменики в Новому Орлеані каже, що не любить чеснокодавкі. Вони знищують часник і вичавлюють з нього всі поживні речовини.
У Чарльза Фана, кухаря і власника Slanted Door в Сан-Франциско, є більш простий підхід. Він просто не купує речі, які йому не подобаються, і це відмінний принцип для життя.